Tomatenchutney

85 min 8 mensen

Ingrediënten

250 g rode ui 500 g tomaten
2 teentjes look ½ rode chilipeper
2 cm gember, geschild en fijngehakt 75 ml rodewijnazijn
125 g bruine suiker 3 kardemompeulen
¼ kl paprika bokalen

Bereiding

Voor 500 g chutney:

  1. Snij de tomaten in blokjes. Hak de uien en de chilipeper fijn. Schil de look en de gember en hak fijn. Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en laat onder regelmatig roeren 1 uur zacht sudderen. Breng dan zachtjes aan de kook tot het mengsel donker, dik en glanzend wordt als confituur.
  2. Doe in gesteriliseerde bokalen, draai om (let op dat je je niet verbrandt) en laat ondersteboven afkoelen. De chutney is 6 weken houdbaar.
  3. Hij past perfect bij toast met foie gras of paté, hamburger, gegrild vlees, harde kazen en geitenkaas.

 

Smakelijk!