Ingrediënten
Mozzarella | 500 g |
Tomaten | 4 |
Kappertjes | 50 g |
Knoflookteentjes | 2 |
Pijnboompitten | 70 g |
Olijfolie | 100 ml |
Basilicumblaadjes | |
Peper & Zout |
Bereiding
Pesto met kappertjes
-
Spoel de kappertjes en droog ze af . Hou enkele kappertjes apart voor later.
-
Pel de knoflook en pers deze.
-
Hak de pijnboompitten fijn
-
Voeg 80 ml olijfolie bij de kappertjes, de knoflook en de pijnboompitten en mix het geheel tot een puree.
-
Breng tot slot op smaak met peper en zout.
De tomaten-mozzarella salade
-
Snij de tomaten en mozzarella in gelijke schijfjes.
-
Snij vervolgens de verse basilicumblaadjes heel fijn.
-
Schik de schijven tomaat en mozzarella om beurt op een schaal.
-
Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg twee koffielepels kappertjes pesto bovenop de tomaten en de mozzarella.
-
Versier met gehakte basilicum en enkele kappertjes.
Opmerkingen