Tomaat mozzarella met een pesto van kappertjes

25 8

Ingrediënten

Mozzarella 500 g
Tomaten 4
Kappertjes 50 g
Knoflookteentjes 2
Pijnboompitten 70 g
Olijfolie 100 ml
Basilicumblaadjes
Peper & Zout

Bereiding

Pesto met kappertjes

  1. Spoel de kappertjes en droog ze af . Hou enkele kappertjes apart voor later.
  2. Pel de knoflook en pers deze.
  3. Hak de pijnboompitten fijn
  4. Voeg 80 ml olijfolie bij de kappertjes, de knoflook en de pijnboompitten en mix het geheel tot een puree.
  5. Breng tot slot op smaak met peper en zout.

De tomaten-mozzarella salade

  1. Snij de tomaten en mozzarella in gelijke schijfjes.
  2. Snij vervolgens de verse basilicumblaadjes heel fijn.
  3. Schik de schijven tomaat en mozzarella om beurt op een schaal.
  4. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg twee koffielepels kappertjes pesto bovenop de tomaten en de mozzarella.
  6. Versier met gehakte basilicum en enkele kappertjes.

Opmerkingen


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/data/web/vhosts/louisdelhaize.be/htdocs/content/themes/stem/templates/recipes-related.php on line 27