Tomaat mozzarella met een pesto van kapers

25 8

Ingrediënten

Mozzarella 500 g
Tomaat 4
Kappertjes 50 g
Knoflook 2
Pijnboompitten 70 g
Olijfolie 100 ml
Basilicum
Pepper / Zout

Bereiding

Bereiding voor pesto met kappertjes

  1. Spoel de kappertjes en droog ze af .Houd er enkele apart voor later.
  2. Pers de gepelde knoflook..
  3. Hak heel fijn de pijnboompitten.
  4. Voeg 80ml olijfolie bij de kappertjes,knoflook en de pijnboompitten en mix het geheel tot een puree.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

Bereiding van de salade

  1. Snijd de tomaten en mozzarella in gelijke schijven.
  2. Snijd heel fijn de verse basilicum.
  3. Schik de plakken tomaat en mozzarella om beurten op een schaal.
  4. Bedruip met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg 2 koffielepels kappertjespesto bovenop de tomaten en de mozzarella.
  6. Versier met gehakte basilicum en enkele kappertjes.

Opmerkingen