Ingrediënten
250 g mascarpone | 2 eieren |
50 g bloemsuiker | 550 g rode vruchten naar keuze (frambozen, aardbeien, aalbessen, bosbessen, …) |
250 g aardbeien | 1 el citroensap |
3 el calvados (facultatief) | 12 koekjes type boudoir of lange vingers |
1 snuifje zout | 4 munt- of basilicumblaadjes voor de decoratie |
Bereiding
- Mix de 250 g aardbeien met het citroensap. Zet weg.
- Was de rode vruchten en laat ze uitlekken. Plaats een deel in de koelkast voor de decoratie en plet de rest grof. Zet weg.
- Klop de eigelen met de bloemsuiker en de mascarpone. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door de bereiding.
- Meng in een diep bord het aardbeiensap met de calvados en drenk er de koekjes in.
- Doe in glaasjes een laag doordrenkte koekjes, een laag room, een laag geplet fruit en opnieuw een laag koekjes. Werk af met room. Laat minstens 3 uur rusten in de koelkast (12 uur is ideaal).
- Decoreer net voor het opdienen met verse hele vruchten en een blaadje munt of basilicum.
- Tip: heb je geplet fruit over, bewaar het dan in de koelkast. Het smaakt heerlijk in een natuuryoghurt bij het ontbijt.