Ingrediënten
Aardappelen | 1,2 kg |
Spek | 200 g |
Ui | 1 |
Reblochon | 1 |
Room | 200 ml |
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. Snij de Reblochon ook in plakjes. Schil de ui en snij deze in stukjes, fruit de ui in een koekpan op samen met de spekjes.
- Vet een ovenschaal in en verdeel een eerste laag aardappelen over de bodem. Volg hierna met een laag ui en spek meng dit aan met een beetje room. Volg hierna met een laag plakken Reblochon.
- Verdeel hierover weer de aardappelen, ui, room en Reblochon. Ga hiermee door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig altijd met een laag Reblochon.
- Bak de Tartiflette in een voorverwarmde oven, op 180°, in ongeveer een uur gaar.
- De Tartiflette is gaar als de aardappels gaar zijn.