Taboulé met groenten

60 10

Ingrediënten

Bulger 200 g
Tomaat 4
Lente-ui 4
Munt
Peterselie
Geel peper 1/2
Rozijnen 50 g
Citroen 2
Olijfolie
Zout / Peper

Bereiding

  1. Spoel de bulger af en giet hem in een grote schaal.

  2. Giet koud water over de bulger zodat hij juist onderstaat ( ongeveer 15cl ) en laat hem gedurende 1u tot 1u30 opzwellen. Gedurende die tijd, de rozijnen in koud water doen en ze laten trekken.

  3. Pers de citroenen en zet het sap apart , snijd de stelen af van de peterselie en de munt .Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.

  4. Neem lente-ui en snijd zeer fijn het witte deel , alsook een beetje van het groene deel. Snijd de pepers in kleine blokjes.

  5. Giet de bulgur af. Neem een grote diepe schaal en vermeng de bulgur met de peterselie, de munt , de tomaten ,de pepers,de lente-ui en de afgegoten rozijnen.

  6. Neem het citroensap en voeg een beetje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng deze vinaigrette met de bulger.Zet de schotel in de ijskast en laat de bulgur 2 u rusten vooraleer op te dienen .

Opmerkingen