Risotto met pompoen en hazelnoten

45 12

Ingrediënten

Italiaanse rijst 250 g
Pompoen 1 kleine
Hazelnoten 50 g
Ui 1 grote
Kippen-of groentebouillon 1 liter
Droge witte wijn 100 ml
Boter 50 gr
Parmezaans 40 gr
Gehakte bieslook 2 eetlepels
Kaneelpoeder 4 snuifjes
Geraspte nootmuskaat 6 snuifjes
Peper en zout

Bereiding

  1.  Rooster de hazelnoten in een droge koekepan.
  2.  Let op dat ze niet verbranden! Laat ze vervolgens afkoelen en hak ze grof. Breng de bouillon aan de kook in een pan en hou deze warm op een matig vuur.
  3.  Schil en snipper de ui, schil de pompoen en verwijder het zachte hart met de zaden. Snij de pompoen in blokjes.
  4.  Smelt de helft van de boter in een pan en bak de ui op een laag vuur tot deze glazig begint te worden, voeg vervolgens de gesneden pompoen toe, bestrooi met de kruiden en peper en zout. Omroeren gedurende 5 min.Voeg de rijst toe en blijf nogmaals 3 min. voortdurend roeren, de rijst moet blond kleuren.
  5.  Giet de wijn over de rijst, en roer door totdat deze geheel verdampt is. Voeg dan een scheut bouillon toe en roer door tot de rijst deze volledig geabsorbeerd heeft. Herhaal dit proces vijf tot 6 maal, zo’n 20 min. onder voortdurend roeren.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de overgebleven boter samen met de parmezaanse kaas er snel doorheen. Laat het vervolgens nog 5 min. afgedekt staan. Verdeel over de borden en besprenkel de gehakte hazelnoten en bieslook eroverheen voor het serveren.

     

Opmerkingen