Ingrediënten
rijst | 300g |
tonijn | 400g |
komkommer | 1 |
mais | 150 g |
mayonaise | 5 eetlepels |
sjalotjes | 2 |
veldsla | |
eieren | 4 |
kaas blokjes | 20 |
groene olijven | 15 |
gedroogde tomaten | 8 |
Bereiding
- Begin met het koken van de rijst. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.
- Kook de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 partjes.
- Als de rijst gekookt is, laat je deze een beetje afkoelen. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en snipper de sjalotjes.
- Als de rijst een beetje afgekoeld is, voeg je de tonijn toe aan de rijst en meng je dit goed door elkaar. Voeg vervolgens ook de sjalotjes, mais, komkommer, de veldsla, de mayonaise, de kaas, de tomaten en de olijven toe aan de rijst.
- Meng het geheel goed door elkaar met de partjes eieren en serveer.