Rijstsalade met tonijn

20 11

Ingrediënten

rijst 300g
tonijn 400g
komkommer 1
mais 150 g
mayonaise 5 eetlepels
sjalotjes 2
veldsla
eieren 4
kaas blokjes 20
groene olijven 15
gedroogde tomaten 8

Bereiding

  1. Begin met het koken van de rijst. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.
  2. Kook de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 partjes.
  3. Als de rijst gekookt is, laat je deze een beetje afkoelen. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en snipper de sjalotjes.
  4. Als de rijst een beetje afgekoeld is, voeg je de tonijn toe aan de rijst en meng je dit goed door elkaar. Voeg vervolgens ook de sjalotjes, mais, komkommer, de veldsla, de mayonaise, de kaas, de tomaten en de olijven toe aan de rijst.
  5. Meng het geheel goed door elkaar met de partjes eieren en serveer.

Opmerkingen