Quinoa met broccoli en champignons

30 min 4 mensen

Ingrediënten

1 grote broccoli 400 g kastanjechampignons
180 g quinoa 2 lente-uien
sesamzaad sojasaus

Bereiding

Deze week vieren we broccoli, en dit is de gelegenheid om dit recept voor quinoa met broccoli en champignons te ontdekken. Een heerlijk vegetarisch gerecht vol smaak.

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook. Spoel de quinoa grondig af en doe in de pan met een snuifje zout, peper en een scheutje olijfolie. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 tot 12 minuten koken op een matig vuur.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Verwijder een cm van het uiteinde van de steel en snij de rest in schijfjes. Voeg een beetje zout toe en laat 5 tot 8 minuten stomen.
  3. Borstel ondertussen de champignons en snij ze in vier als ze te groot zijn. Stoof 5 tot 8 minuten aan in een braadpan met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat de quinoa uitlekken en doe hem opnieuw in de pan. Voeg een scheutje olijfolie toe en laat al roerend nog 2 minuten koken op een zacht vuur.
  5. Verdeel net voor het opdienen de quinoa en vervolgens de broccoli en de champignons over de borden. Bestrooi met sesamzaad en fijngehakte lente-ui. Werk af met een fijn scheutje sojasaus.

Smakelijk!