Ingrediënten
Kruimeldeeg | 1 |
Gerookte zalm | 300 gr |
Courgette | 1 |
Mascarpone | 150 gr |
Eieren | 3 |
Room | 10 cl |
Ajuin | 1 |
Basilicum | |
Olijfolie | |
Zout / Peper |
Bereiding
- Verhit wat olijfolie in een pan en bruineer de gesneden ajuin .Voeg daarna de plakjes courgette erbij en bak deze ongeveer 4 min. aan beide kanten.
- Bekleed de quichevorm met de kruimeldeeg en prik met een vork een aantal keren in de deeg. Laat 5 min. voorbakken in een oven van 160°.
- Haal de kruimeldeeg uit de oven en bedek hem met de gebakken courgetteplakjes en de blokjes zalm.
- Klop in een kom de eieren los en voeg de mascarpone, de basilicum en de room erbij. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het mengsel op de kruimeldeeg en bak de quiche gedurende 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°.
Opmerkingen