Quiche met zalm en courgette

50 10

Ingrediënten

Kruimeldeeg 1
Gerookte zalm 300 gr
Courgette 1
Mascarpone 150 gr
Eieren 3
Room 10 cl
Ajuin 1
Basilicum
Olijfolie
Zout / Peper

Bereiding

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en bruineer de gesneden ajuin .Voeg daarna de plakjes courgette erbij en bak deze ongeveer 4 min. aan beide kanten.
  2. Bekleed de quichevorm met de kruimeldeeg en prik met een vork een aantal keren in de deeg. Laat 5 min. voorbakken in een oven van 160°.
  3. Haal de kruimeldeeg uit de oven en bedek hem met de gebakken courgetteplakjes en de blokjes zalm.
  4. Klop in een kom de eieren los en voeg de mascarpone, de basilicum en de room erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep het mengsel op de kruimeldeeg en bak de quiche gedurende 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°.

Opmerkingen