Ingrediënten
Kruimeldeeg | 1 |
Eieren | 3 |
Spekreepjes | 40g |
Ham | 80g |
Gruyère | 80g |
Room | 50cl |
Melk | 25cl |
Peper, zout en nootmuscaat |
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg het deeg in een ingevette taartvorm en prik met een vork in het deeg.
- Laat de spekreepjes 3 minuten goudbruin kleuren op een hevig vuur. Laat ze uitlekken op een absorberend papier.
- Snij de ham in blokjes. Klop de eieren, de melk en de light room samen op.
- Voeg peper, zout en een beetje versgeraspte nootmuskaat toe. Verdeel de ham, de spekreepjes en de kaas over de taartbodem. Giet het eimengsel erover.
- Bak ongeveer 25 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is en de vulling hazelnootbruin is.
Opmerkingen