Quiche lorraine

35 8

Ingrediënten

Kruimeldeeg 1
Eieren 3
Spekreepjes 40g
Ham 80g
Gruyère 80g
Room 50cl
Melk 25cl
Peper, zout en nootmuscaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg het deeg in een ingevette taartvorm en prik met een vork in het deeg.
  3. Laat de spekreepjes 3 minuten goudbruin kleuren op een hevig vuur. Laat ze uitlekken op een absorberend papier.
  4. Snij de ham in blokjes. Klop de eieren, de melk en de light room samen op.
  5. Voeg peper, zout en een beetje versgeraspte nootmuskaat toe. Verdeel de ham, de spekreepjes en de kaas over de taartbodem. Giet het eimengsel erover.
  6. Bak ongeveer 25 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is en de vulling hazelnootbruin is.

Opmerkingen