Pompoenvelouté

80min 6 mensen

Ingrediënten

600 g pompoenvruchtvlees 4 aardappelen
2 uien 1 prei
1 paprika 1 l kippenbouillon
20 g boter vloeibare room
peper en zout

Bereiding

  1. Snij de pompoen in vier stukken en verwijder de pitten. Schil de stukken en snij in blokjes. Heb je te veel vruchtvlees, dan kan je het overschot invriezen.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de uien en snij ze grof. Snij de onderzijde van de prei en verwijder de buitenste bladeren. Snij in schijfjes en was grondig.
  3. Stoof de ui en de prei 5 minuten aan in de warme boter, tot ze doorzichtig worden. Voeg het pompoenvruchtvlees en de aardappelen toe. Voeg daarna de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat een uur sudderen op een zacht vuur.
  4. Mix en breng op smaak met peper en zout. Als je de velouté te dik vindt, voeg je een beetje water of melk toe. Meng en warm op.
  5. Serveer de velouté in kommetjes en vorm een spinnenweb met de room

 

Smakelijk !