Pompoencrème met gegrilde halloumi

Gemakkelijk

35min

4

  • 1/2 pompoen (of 1 butternut)

  • 1 sjalot

  • 1 teentje knoflook

  • 2 wortelen

  • 1 cm verse gember

  • 45 g boter

  • 400 g sperziebonen of spinazie of groene groenten naar keuze

  • 1 halloumi kaas

  • Zwarte sesamzaadjes

  • 2 el balsamico azijn

  • Bladpeterselie of koriander naar smaak

  • Zout en peper

  • 01

    Schil en snijd de ½ pompoen, de sjalot, het teentje knoflook en de wortel in blokjes. Doe ze in een grote pan met een eetlepel olie op laag vuur gedurende 1 minuut. Bedek met water en kook op middelhoog vuur gedurende 20 tot 25 minuten.

  • 02

    Was ondertussen je sperziebonen en dompel ze onder in kokend water, 10 tot 12 minuten als je van knapperig houdt. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water om het koken te stoppen en de kleur te fixeren.

  • 03

    Snijd de halloumi in plakjes en gril ze in een zeer hete, licht geoliede pan.

  • 04

    Giet de gekookte groenten af en haal ze door een blender tot een zeer fijne puree. Voeg de boter toe, eventueel een beetje kookvocht voor een mooie smeuïgheid, zout en peper en zet apart.

  • 05

    Schik de puree, de groene groenten, een scheutje balsamico azijn en leg de plakjes gegrilde halloumi erop. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en verse kruiden als finishing touch en klaar!