Ingrediënten
Verse broccoli | 500 g |
Verse tagliatelle (of andere pasta naar keuze) | 400 g |
Ajuin | 1 |
Pecorino | 100 g |
Parmezaan of Gruyère | |
schep pijnboompitten | 1 |
Olie | 1 dl |
Zout | |
Peper |
Bereiding
- Kook de schoongemaakte en in stukken gesneden broccoli (of de diepvriesbroccoli) beetgaar in licht gezouten, kokend water.
- Laat de broccoli uitlekken en houd ze warm.
- Kook in een andere kookpot de deegwaren in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de fijngesneden ajuin in een grote pan in de hete olie terwijl de pasta aan het koken is.
- Voeg de uitgelekte broccoli bij de ajuin zodra deze begint te kleuren. Draai het vuur lager en roer de broccoli met een houten spatel tot puree.
- Doe er nu de zorgvuldig uitgelekte deegwaren bij, samen met de in blokjes gesneden kaas en de pijnboompitten. Kruid dit alles met peper en zout.
- Roer goed, laat de bereiding enkele minuten rusten en dien ze heel warm op.
Opmerkingen