Ingrediënten
Aubergines | 500g |
Aardappellen | 500g |
Gehakt | 400g |
Uien | 2 |
Boter | 30g |
Bloem | 30g |
Melk | 80ml |
Geconcentreerde tomatenpuree | 1 blik |
Basilicum | |
Olijfolie, peper en zout |
Bereiding
- Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bak ze in een kookenpan in olijfolie. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
- Schil de aardappelen, snij ze in fijne plakken. Kook ze 5 minuten in gezouten water.
- Pel en snipper de ui fijn. Bak het gehakt met de uien in olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Laat de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer glad. Schenk er in de melk bij en laat de bechamelsaus op een zacht vuur indikken. Voeg er de tomatenpuree aan toe. Kruid met peper en zout.
- Schep de helft van de saus in een grote ovenschaal. Vul ze verder met laagjes aubergine, aardappelen en gehakt. Lepel er de rest van de saus over.
- Zet 30 minuten in de oven op 180 °C. Werk af met vers basilicum en dien op.
Opmerkingen