Ingrediënten
Mosselen | 1kg voor 1 persoon |
Selder | 2 |
Ajuin | 1/2 |
Boter | 25 g |
Peper |
Bereiding
- 22De mosselen kuisen en vooral spoelen in ruim wat water en nakijken of ze allemaal gesloten zijn. Gooi degenen die open zijn weg.
- Verwijder de draden van de selder en snijdt dan in blokjes.
- De ajuin pellen en in fijne ringen snijden.
- Fruit de selder met de ajuin op een matig vuur in een stoofpot. Na 5 min. 2 soeplepels water bijvoegen.
- Verhoog nu het vuur en doe de mossels in de hete stoofpot.
- Kruiden met rijkelijk wat peper en een mespunt zout.
- Afdekken en 4 min. op een hoog vuur laten koken tot de mosselen open zijn , regelmatig opschudden om de onderste mosselen naar boven te brengen.Opgediend met frietjes of met een dikke boterham met gezouten boter , zijn ze het favoriete gerecht van velen.
Opmerkingen