Ingrediënten
4 kg mosselen | 25 g gezouten boter |
4 sjalotten | 400 ml witte wijn |
2 takjes selder | 1 bos peterselie |
6 takjes tijm | 2 laurierblaadjes |
peper en zout |
Bereiding
- Maak de mosselen schoon. Hak de peterselie fijn.
- Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in een grote kookpot zachtjes aan in de boter, samen met de selder.
- Doe de mosselen in de pot, giet er de witte wijn bij, kruid met peper en zout en voeg de tijm, de laurierblaadjes en de fijngehakte peterselie toe. Kook 6 tot 7 minuten onder deksel. Schud de pot regelmatig op, zodat de mosselen aan de oppervlakte naar de bodem kunnen zakken en opengaan.
- Zodra de mosselen open zijn, schep je ze met een schuimspaan in diepe borden. Overgiet met het kookvocht met de groenten. Dien onmiddellijk op.