Mocktail met gember, rode vruchten en basilicum

20 min 2 mensen

Ingrediënten

1 stuk verse gember van 2 cm 1 sinaasappel: de zeste van de ene helft en het vruchtvlees zonder de vliesjes van de andere
het sap van een citroen 50 g frambozen
150 ml plat mineraalwater 250 ml citroenlimonade
6 frambozen 1 bos verse basilicum
1 handvol ijsblokjes

Bereiding

  • Breng het mineraalwater aan kook, samen met de sinaasappelzeste en de geschilde en geraspte gember. Zet het vuur uit en laat 10 minuten trekken. Filter en laat afkoelen.
  • Mix de frambozen tot een gladde puree.
  • Was de basilicum en snij enkele takjes in grove stukken.
  • Doe in het glas de helft van de rodevruchtenpuree, vervolgens het afgekoelde met gember geïnfuseerde water en ten slotte de gekoelde citroenlimonade. Voeg enkele stukjes sinaasappel, 3 frambozen op een spiesje, de fijngehakte basilicumblaadjes en enkele ijsblokjes of crushed ice toe.

Smakelijk!