Mi-cuit van zalm met witte asperges

50 8

Ingrediënten

Zalm 4 moten
Witte asperges 500g
Bieslook
Hollandaisesaus
Aardappelen 1kg
Boter
Room 15cl
Limoen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook ze 40 min in water. Voeg de boter, de room, de fijngehakte bieslook, zout en peper toe en stamp tot een puree.
  2. Schil elke asperge, en vertrek daarbij net onder het kopje. Snij het
    houtachtige voetje af. Snij de punten af en snij de steel in schijfjes. Stoom ze samen 8 minuten en breng op smaak.
  3. Voor de mi-cuit: verhit een pan met olie en leg er de zalm in. Laat een minuut bakken, draai om en zet onmiddellijk het vuur uit. Neem van het vuur en laat nog een minuut verder garen. Kruid met peper en zout.
  4. Dien de zalm op met de asperges, de puree en de hollandaisesaus. Versier met een sprietje bieslook en een partje limoen.