Lasagne met witloof en honingsaus

45 9

Ingrediënten

Vellen lasagne 6
stronkjes witloof 8
room 25cl
geitenkaas 100g
geraspte Parmezaanse kaas 50g
witte wijn 25cl
honing 1eetl
roomboter
Maïzena

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Kook de vellen lasagne voor 4-5 minuten in kokend water.
  3. Snij witloof in smalle reepjes.
  4. Bak deze lichtjes, blus ze af met de room, in laten dikken.
  5. Eventueel wat binden (gebruik maïzena). De witloof moet knapperig blijven!
  6. Van het vuur nemen en af laten koelen.
  7. Geitenkaas in blokjes snijden en door witloofmengsel doen.
  8. In ingevette ovenschaal om en om lagen van het witloofmengsel en de lasagnevellen en de Parmezaanse kaas.
  9. De schaal 25 minuten in de oven doen tot het door en door warm is.
  10. Voor de saus: laat de wijn en de honing in een pannetje op een laag vuur indampen tot ongeveer 1/3 van het volume. Daarna opkloppen met een beetje roomboter.
  11. Apart serveren.

Opmerkingen