Ingrediënten
Vellen lasagne | 6 |
stronkjes witloof | 8 |
room | 25cl |
geitenkaas | 100g |
geraspte Parmezaanse kaas | 50g |
witte wijn | 25cl |
honing | 1eetl |
roomboter | |
Maïzena |
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Kook de vellen lasagne voor 4-5 minuten in kokend water.
- Snij witloof in smalle reepjes.
- Bak deze lichtjes, blus ze af met de room, in laten dikken.
- Eventueel wat binden (gebruik maïzena). De witloof moet knapperig blijven!
- Van het vuur nemen en af laten koelen.
- Geitenkaas in blokjes snijden en door witloofmengsel doen.
- In ingevette ovenschaal om en om lagen van het witloofmengsel en de lasagnevellen en de Parmezaanse kaas.
- De schaal 25 minuten in de oven doen tot het door en door warm is.
- Voor de saus: laat de wijn en de honing in een pannetje op een laag vuur indampen tot ongeveer 1/3 van het volume. Daarna opkloppen met een beetje roomboter.
- Apart serveren.
Opmerkingen