Koepel van ham en zonnegroenten

26 10

Ingrediënten

sneden rauwe ham 12
aubergine 1
courgettes 2
tomaten 4
basilicum
tapenade van olijven
ciabatta 1
mozzarella 1 bolletje
knoflook 1 teentje
zout, peper en olijfolie

Bereiding

  1. Snij de aubergine, de courgettes en de tomaten in schijfjes. Snij de knoflook fijn. Was de basilicum.
  2. Braad de aubergines, de courgettes en de knoflook 8 minuten in een pan in olijfolie. Voeg daarna de tomaten en de basilicum toe en braad nog 2 minuten.
  3. Neem 4 ovenschaaltjes en bedek de bodem van elk schaaltje met 3 sneden rauwe ham. De sneden moeten de bodem kruiselings bedekken en de zijkanten moeten boven de rand uitsteken. Leg de bereide groenten op de ham samen met de in blokjes gesneden mozarella en dek nu de bovenzijde af met de ham.
  4. Zet de schaaltjes 1 tot 2 minuten in de microgolfoven, juist genoeg om de mozarella te laten smelten.
  5. Haal het gerecht uit de schaaltjes en dien op met het brood en de olijventapenade.