Kippenreepjes op Thaï-wijze

40min 4 personen

Ingrediënten

500 g kipfilets 1 el arachideolie
10 gedroogde rode pepertjes 1 kl szechuanpeperkorrels
3 teentjes look 1 stuk verse gember van 3 cm
1 kl lente-ui 85 g geroosterde pinda’s
Marinade
2 kl lichte sojasaus 1 kl rijstwijn
½ kl suiker

Bereiding

  1. Snij de pepertjes in 3 en de kipfilets in blokjes van 2 cm. Hak de gember en het wit van de lente-uitjes fijn. Zet weg.
  2. Doe de ingrediënten voor de marinade in een schaal en meng. Voeg de kip toe en meng opnieuw. Dek af en laat 20 minuten marineren.
  3. Verwarm de olie in een wok of een sauteerpan. Voeg de pepertjes en de korrels szechuanpeper toe en stoof aan. Voeg vervolgens de stukjes kip toe en bak ze lichtjes goudbruin. Voeg de fijngehakte look, de gember en de lente-ui toe. Laat 5 minuten stoven, tot de kip gaar is.
  4. Doe de rest van de marinade in de wok, meng goed en voeg de pinda’s toe. Serveer onmiddellijk met basmatirijst.

Smakelijk!