Ingrediënten
600 g kalfsmedaillons | 150 g Parijse champignons |
100 g cantharellen | 100 g oesterzwammen |
200 mg zure room | 25 g boter |
3 el olijfolie | 50 ml xeresazijn |
een halve bos peterselie | peper en zout |
Bereiding
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Stoof de schoongemaakte en in stukjes gesneden champignons 8 tot 10 minuten aan. Roer regelmatig.
- Bak ondertussen de kalfsmedaillons 10 minuten in een pan met een mengeling van boter en olie. Draai om in de helft van de baktijd. Kruid met peper en zout. Zet weg en hou warm.
- Blus de vleespan met de azijn en doe er de champignons in. Meng goed. Kruid met peper en zout en voeg de zure room toe. Laat 2 minuten koken. Bestrooi voor het opdienen met fijngehakte peterselie.
- Serveer de kalfsmedaillons met de champignons, krielaardappelen en sla van het type mesclun.
Smakelijk !