Kabeljauw, gestoomde groenten en aardappelpuree

25 min 4 mensen

Ingrediënten

600 g kabeljauwhaasje 2 wortelen
1 prei 1 broccoli
½ bos platte peterselie, fijngehakt peper en zout
olijfolie fleur de sel
stoommand

Bereiding

  1. Schil de wortelen, maak de prei schoon en snij beide in ronde schijfjes. Was de broccoli en snij in kleine roosjes.
  2. Doe een bodempje water in een kookpot en plaats de stoommand. Doe er de groenten in, voeg een beetje zout toe en leg er het kabeljauwhaasje op. Laat onder deksel 20 minuten koken, tot de groenten gaar zijn.
  3. Doe net voor het opdienen een scheutje olijfolie en een mespuntje fleur de sel op de kabeljauw. Kruid lichtjes met peper. Bestrooi de groenten met fijngehakte peterselie en serveer met aardappelpuree.
  4. Heb je een stoomkoker, leg de vis dan in het onderste bakje en de groenten in het tweede. Reken op een kooktijd van 10 tot 15 minuten.

 

Smakelijk!