Huisgemaakte burger

30 min 4 mensen

Ingrediënten

4 hamburgerbroodjes of pistolets
gouda 4 Angus burgers

4 sneden belegen 4 sneden ontbijklek
8 blaadjes eikenbladsla 8 kerstomaten
1 el olijfolie zelfgemaakte mayonaise met mosterd
peterselie tijm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op grillstand.
  2. Bak het spek aan in een braadpan. Bak in dezelfde pan de burgers in olijfolie. Bestrooi met fijngehakte peterselie en tijm.
  3. Neem de burgers uit de pan, verdeel er de kerstomaten over, leg er een sneetje kaas op en plaats 2 minuten onder de ovengrill.
  4. Snij de burgerbroodjes doormidden en plaats 5 minuten onder de ovengrill.
  5. Besmeer de broodjes met mayonaise, voeg de sla, het spek, de burgers met de kaas en sluit met de bovenste helft van het broodje.

 

Smakelijk!