Ingrediënten
Penne | 500g |
Gehakt | 400g |
Courgettes | 2 |
Ajuinen | 2 |
Geraspte kaas | |
Boter | 60g |
Bloem | 30g |
Melk | 500ml |
Nootmuskaat, peper en zout |
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verhit 30g boter en roerbak hierin de stukjes ajuin en het vlees 5 min. Doe de stukjes courgetten erbij en roerbak nog 10 min
- Maak de bechamelsaus als volgt : Smelt de boter. Doe er de bloem bij en roer 2 minuten. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Laat de saus indikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
- Schik de gekookte penne, vlees en groenten in een ovenschotel, overgiet met de bechamelsaus, bedek met geraspte kaas en zet de schotel 15 à 20 min in de oven.