Gratin van penne en courgettes

50 9

Ingrediënten

Penne 500g
Gehakt 400g
Courgettes 2
Ajuinen 2
Geraspte kaas
Boter 60g
Bloem 30g
Melk 500ml
Nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verhit 30g boter en roerbak hierin de stukjes ajuin en het vlees 5 min. Doe de stukjes courgetten erbij en roerbak nog 10 min
  3. Maak de bechamelsaus als volgt : Smelt de boter. Doe er de bloem bij en roer 2 minuten. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Laat de saus indikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  4. Schik de gekookte penne, vlees en groenten in een ovenschotel, overgiet met de bechamelsaus, bedek met geraspte kaas en zet de schotel 15 à 20 min in de oven.