Gevulde tomaten met kalfsgehakt en quinoa

55 10

Ingrediënten

Tomaten 4
Gemalen kalfsvlees 150 g
Quinoa 100 g
Courgette 1
Peper 1
Ajuin 1
Look 1
Basilicum 1
Dijon mayonaise 2 eetlepel
Zout / Peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180° C, Term.5. Was de tomaten, snijd de kapjes eraf en schep voorzichtig het vruchtvlees eruit en zet het apart. Draai de tomaten om op een propere handdoek en laat ze uitdrippen.
  2. Kook de quinoa in gezouten water gedurende 12 min. in een grote kookpot. Laat de quinoa uitlekken en zet hem apart. Was de courgette en de peper en snijd heel fijn de ajuin en de look. Fruit de ajuin en look in een pan met een soeplepel olijfolie, voeg het kalfsgehakt toe, kruid met peper en zout en bak het gehakt goudbruin gedurende 2 min. Voeg nu al de groenten en het tomatenvruchtvlees bij het gehakt en laat 5 min. op een matig vuur verder sudderen. Neem de kookpot van het vuur en vermeng  alles met de quinoa. Neem een ovenschotel , vul de tomaten met het mengsel en plaats de kapjes op de tomaten.
  3. Overgiet de tomaten met een beetje olijfolie en bak nu 20 min. in de oven. Was de basilicum, versnijd hem heel fijn en meng nu alles met de Dijon mayonaise. Haal de tomaten uit de oven en ze afkoelen. Dien op met de basilicummayonaise.