Ingrediënten
4 grote artisjokken | 300 g gehakt |
200 g champignons | 2 sjalotten |
2 tomaten | 1 teentje look |
het kruim van een sneetje brood | melk |
1 eigeel | 100 ml droge witte wijn |
tijm, laurier | olijfolie |
gruyère | peper en zout |
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwijder de buitenste blaadjes van de artisjokken aan de onderzijde (die zijn een beetje hard en soms verwelkt). Blancheer de artisjokken 10 minuten in kokend water en verwijder de haartjes in het hart.
- Schil de tomaten terwijl de artisjokken koken en snij in stukjes. Zet weg.
- Hak de champignons, de sjalot en het teentje look fijn.
- Stoof aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe, samen met het in melk geweekte en uitgewrongen broodkruim. Kruid. Neem van het vuur als de mengeling klaar is. Bind met het eigeel.
- Vul de artisjokken met de bereiding en leg ze in een ovenschaal. Voeg een scheutje olijfolie toe, bevochtig met een glas droge witte wijn en bestrooi met een beetje gruyère. Voeg de tomaten, de tijm en de laurier toe. Dek af met aluminiumfolie en plaats 1 uur in de oven.
Smakelijk!