Ingrediënten
Lamsbout | 1 van 1,5 kg |
Mosterd van Dijon | 1 eetlepel |
Lookteentjes | 3 |
Honing | 2 eetlepels |
Verse rozemarijn gehakt | 2 theelepels |
Paneermeel | 1/2 kop |
Olijfolie | 2 eetlepels |
zout, peper |
Bereiding
- Verwarm de oven op th7 (220°C)
- Snijd één lookteentje in staafjes, snijd inkepingen in het vlees en steek de lookstaafjes in de inkepingen. Hak de andere 2 lookteentjes fijn.
- Meng in een kom de gehakte look, de mosterd van Dijon, de honing, de olijfolie, de rozemarijn en het paneermeel. Wentel de lamsbou in dit mengsel zodat hij helemaal bedekt is. Leg de lamsbout in een braadstlee.
- Zet de bout 15 min in de hete oven (th.7) en draai dan het vuur lager naar th.6 (180°C). Laat de bout nog 30 min braden om “rosé” gaar te worden. Laat de bout nog 5 minuten rusten vooraleer je hem in dunne sneden snijdt.
Serveer met fijne lentegroentjes !