Ingrediënten
12 stronken grondwitloof | 12 sneden ham |
50 g boter | 5 el bloem |
½ tasse melk | 250 g geraspte gruyère |
peper en zout | 1 snuifje nootmuskaat |
Bereiding
- Snij de bittere kegel aan de onderzijde van het witloof weg.
- Stoom het witloof 25 minuten.
- Rol elke stronk witloof in een sneetje ham en leg de rolletjes in een gratineerschaal.
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Maak de Mornaysaus: smelt de boter in een pan, voeg al roerend de bloem toe, zet het vuur op de laagste stand, voeg de melk toe, zet het vuur opnieuw hoger en klop met een garde tot het mengsel indikt. Voeg 200 g kaas en een snuifje nootmuskaat toe en kruid met peper en zout.
- Doe de saus over de witloofrolletjes, bestrooi met de overblijvende kaas en laat een tiental minuten gratineren in de oven.
- Neem uit de oven en serveer onmiddellijk met puree.