Gebakken kipfilet met brocoli

30 12

Ingrediënten

Kipfilet 4
Plantaardige olie 2 soeplepels
Verse gemalen gember 2 soeplepels
Ajuin 2
Brocoli 250g
Wortelen 250g
Parijse champignons 250g
Glas kippenbouillon 1
xerez azijn 2 soeplepels
Soja saus 2 koffielepels
Maîzena 2 koffielepels
Water 2 soeplepels

Bereiding

  1. De olie in de wok op een hoog vuur verhitten en de fijngesneden kipfiletreepjes en de helft van de verse gember toevoegen. Ongeveer 2 minuten alles goed laten aanbakken. Haal de kip en de gember uit de wok.
  2. Bruineer in deze wok gedurende 2 min de ajuin. Verwijder de ajuin en stoof gedurende 5 min. de brocoli, wortelen, champignons en de rest van de gember.  Indien nodig een beetje water bijvoegen.
  3. Voeg de kippenbouillon , Xerez azijn en de soja saus bij de groenten en laat 5 min. sudderen.
  4. Voeg de ajuin en de kipfiletreepjes erbij.
  5. De chinese kool tevens toevoegen  en 1 min.aanstoven zodat hij zacht maar toch nog krokant blijft.  Het vuur verhogen , een beetje water toevoegen en het geheel inbinden met de soeplepels Maîzena. Zo vlug mogelijk opdienen.

Opmerkingen