Gazpacho van tomaat en komkommer

20 min 6 mensen

Ingrediënten

500 g tomaten 3 kleine witte uien
1 komkommer 2 paprika’s
1 dikke snede brood 1 el azijn
3 el olijfolie 2 l bouillon
zout, peper basilicumblaadjes voor de decoratie

Bereiding

  1. Verwarm de bouillon.
  2. Mix de helft van de tomaten, de komkommer en de uien. Snij de rest van de tomaten in blokjes en de komkommer en de uien in fijne schijfjes. Verwijder het steeltje van de paprika’s, snij doormidden en verwijder de pitjes. Snij in kleine stukjes en plaats alles in de koelkast.
  3. Maak een vinaigrette met de olie en de azijn. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de gemixte groenten, het verkruimelde brood en de vinaigrette in een soepkom. Giet de warme bouillon over het mengsel. Laat goed afkoelen en plaats enkele uren in de koelkast.
  5. Voor de presentatie: serveer de gazpacho en werk af met stukjes tomaat, komkommer, ui en paprika. Decoreer met enkele basilicumblaadjes.
  6. Dien koel op.

Smakelijk!