Ingrediënten
Krop Romeinse sla | x 1 |
Rucola | 50g |
Gebraden kipfilet | 200g |
Eieren | x 2 |
Radijzen | x 8 |
Ansjovisfilets op olie | 200g |
Steelkappertjes | 1 eetlepel |
Parmezaanse kaas in schilfers | 10g |
Geraspte Parmezaanse kaas | 50g |
Dunne plakjes spek | x 4 |
Olie | 10cl |
Sherryazijn | 10cl |
Fijngehakt teentje knoflook | x 1 |
Peper en zout |
Bereiding
- Hou een paar ansjovisfilets apart. Doe de rest in een blender met het gepelde teentje knoflook, de geraspte Parmezaanse kaas, de azijn en de olie. Mix tot een romige saus.
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Was en zwier de sla.
- Snij het kippenwit in dikke reepjes, de eieren in vier, en de radijzen in dunne plakjes. Bak de plakjes spek.
- Verdeel de salade over 4 borden. Schep er de kippenreepjes, de ansjovisfilets en radijzenplakjes op. Besprenkel met de saus en werk af met croutons, kappertjes, eieren en spek. Smakelijk!