Caesarsalade

20 min 4 mensen

Ingrediënten

Krop Romeinse sla x 1
Rucola 50g
Gebraden kipfilet 200g
Eieren x 2
Radijzen x 8
Ansjovisfilets op olie 200g
Steelkappertjes 1 eetlepel
Parmezaanse kaas in schilfers 10g
Geraspte Parmezaanse kaas 50g
Dunne plakjes spek x 4
Olie 10cl
Sherryazijn 10cl
Fijngehakt teentje knoflook x 1
Peper en zout

Bereiding

  1. Hou een paar ansjovisfilets apart. Doe de rest in een blender met het gepelde teentje knoflook, de geraspte Parmezaanse kaas, de azijn en de olie. Mix tot een romige saus.
  2. Kook de eieren in 10 minuten hard. Was en zwier de sla.
  3. Snij het kippenwit in dikke reepjes, de eieren in vier, en de radijzen in dunne plakjes. Bak de plakjes spek.
  4. Verdeel de salade over 4 borden. Schep er de kippenreepjes, de ansjovisfilets en radijzenplakjes op. Besprenkel met de saus en werk af met croutons, kappertjes, eieren en spek. Smakelijk!