Ingrediënten
Stokbrood in schijfjes | 1 |
Olijfolie | 5el |
Fijngesnipperde sjaloten | 2 |
Fijngehakte verse basilicum | 1 bussel |
Balsamico azijn | 4 koffielepels |
Fijngehakt knoflook | 1 teentje |
Tonijn in eigen nat | 50 g |
Mozzarella | 100g |
Zwarte olijven | 10 |
Rucola | |
Sneetjes rauwe Italiaanse ham | 5 |
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de sneetjes brood op een grote bakplaat. Smeer ze in met wat olijfolie. Rooster ze zo’n 10 minuten in de oven.
- Laat de broodjes afkoelen en snijd intussen de tomaten in vier. Verwijder de pitjes en het sap en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Meng de tomaten in een kom met de sjalotten, de basilicum, de balsamicoazijn, de look en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Leg het mengsel op de geroosterde broodjes. Serveer enkele broodjes natuur en werk de andere af met de ingrediënten naar keuze.