Runderbourguignon

Gemakkelijk

4h

6

  • 1 kg rundvlees (type stoofvlees)

  • 10 lente-uien

  • 3 wortelen

  • 100 g spekblokjes

  • 250 g paddestoel

  • 500 ml rode wijn

  • 1 teentje look

  • 2 el bloem

  • 50 g boter

  • 1 blokje vleesbouillon

  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier)

  • peper en zout

  • 01

    Snij het vlees in blokjes van ongeveer 5 cm. Pel de uien en de look en schil de wortelen. Snij de wortelen in schijfjes. Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water.

  • 02

    Smelt in een grote stoofpot de boter en voeg de hele uien en de spekblokjes toe. Bak alles aan onder voortdurend roeren. Neem de spekblokjes met een schuimspaan uit de pot wanneer ze goudbruin zijn en zet weg.

  • 03

    Bak in dezelfde stoofpot de stukken vlees enkele minuten langs alle zijden aan op een hoog vuur. Bestrooi met bloem wanneer ze mooi aangekleurd zijn en laat ze al roerend verder bruin worden.

  • 04

    Giet er de bouillon bij en voeg de wortelen, de spekblokjes en de uien toe. Bevochtig met de rode wijn. Kruid met peper en zout en voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook, dek af en laat 3 uur pruttelen op een matig vuur. Roer af en toe om.

  • 05

    Voeg na 3 uur de in schijfjes gesneden champignons toe en laat nog 30 minuten sudderen.

  • 06

    Verwijder het kruidentuiltje en dien warm op met aardappelen.

Goed om weten

Boeuf bourguignon is nog lekkerder als het is opgewarmd. Je kan het dus gerust de dag voordien maken.