Ingrediënten
Bloemkool | 1 |
Aardappelen | 500g |
Prei | 1 |
Knoflook | 1 teentje |
Peterselie | |
Boter | 50g |
Melk | 375ml |
Bloem | 3eetl |
Geraspte kaas | 150g |
Nootmuskaat | |
Peper en zout |
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 180°C. Kook de bloemkool en aardappelen ca. 10 minuten voor in licht gezouten water.
- Verhit de boter en bak hierin kort de prei aan. Voeg de knoflook toe en bak dit even mee.
- Roer de bloem erdoor, bak een minuutje mee met de prei en giet dan al roerend de melk erbij. Laat de saus even zachtjes pruttelen.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Smelt de helft van de geraspte kaas door de saus. Roer de peterselie erdoor en zet het vuur uit.
- Plaats de bloemkool in een diepe ovenschaal en eindig met de aardappel stukjes. Lepel de saus over de aardappelen heen. Dek de schotel af met de overgebleven kaas.
- Bak alles ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.