Bloemkool gratin

65 11

Ingrediënten

Bloemkool 1
Aardappelen 500g
Prei 1
Knoflook 1 teentje
Peterselie
Boter 50g
Melk 375ml
Bloem 3eetl
Geraspte kaas 150g
Nootmuskaat
Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180°C. Kook de bloemkool en aardappelen ca. 10 minuten voor in licht gezouten water.
  2. Verhit de boter en bak hierin kort de prei aan. Voeg de knoflook toe en bak dit even mee.
  3. Roer de bloem erdoor, bak een minuutje mee met de prei en giet dan al roerend de melk erbij. Laat de saus even zachtjes pruttelen.
  4. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Smelt de helft van de geraspte kaas door de saus. Roer de peterselie erdoor en zet het vuur uit.
  6. Plaats de bloemkool in een diepe ovenschaal en eindig met de aardappel stukjes. Lepel de saus over de aardappelen heen. Dek de schotel af met de overgebleven kaas.
  7. Bak alles ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.