Asperges met eieren

30 min 4 mensen

Ingrediënten

Een bussel asperges (groen of wit)
Eieren x 4
Olijfolie 5 eetlepels
Balsamicoazijn 1 eetlepels
Peper en zout

Bereiding

  1. Breng in een ruime kookpot licht gezouten water aan de kook. Kook je asperges 15 minuten. Giet af en laat drogen.
  2. Leg de eieren ondertussen in een tweede kookpot. Zet ze onder water en breng aan de kook.
  3. Reken 9 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
  4. Dompel ze daarna onder in koud water zodat ze niet meer verder koken. Laat ze afkoelen, pel ze voorzichtig en prak ze met een vork.
  5. Vermeng de olijfolie in een kommetje met de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg de gekookte asperges op een schotel, bestrooi ze met de mimosa van eieren en besprenkel met de saus.

Opmerkingen

Facebook could not be reached.