Ingrediënten
Zuiver rundgehakt | 500 g |
Fijngehakte sjalotten | 2 |
Eierdooiers | 2 |
Mosterd | 2 eetlepels |
Worcestersaus | 1 eetlepel |
Gehakte platte peterselie | 1 eetlepel |
Kappertjes | 1 eetlepel |
Augurken | 1 eetlepel |
Arachideolie | 15cl |
Zout | |
Peper |
Bereiding
- Neem een kom en doe hierin de mosterd, de Worcestersaus en de eierdooiers.
- Meng alles met een klopper en voeg beetje bij beetje de olie toe. Ga te werk zoals bij mayonaise en voeg steeds kleine scheutjes olie toe terwijl u goed blijft roeren.
- Schep er het rundgehakt, de sjalotten, de peterselie, de augurken en de kappertjes bij.
- Kruid naar uw smaak met zout en peper.
- Meng alles goed door elkaar en dien op.
Ideeën, tips & troeven
Zoals het een goede Belg betaamt, serveert u enkel goede frieten en bier bij een bord filet américain.
Een tip voor de kappertjes: gebruik liefst kleine kappertjes, want die kunt u beter met het vlees vermengen.
Liefhebbers van een pittige smaaktoets kunnen nog wat druppeltjes Tabasco toevoegen.
Opmerkingen