Ingrediënten
grote aardappelen | 2 |
eieren | 5 |
rode paprika | 1 |
ui | 1 |
teentje look | 1 |
tomaten | 2 |
blokjes ham | 200g |
bieslook | |
paprikapoeder | |
olijfolie | |
peper en zout |
Bereiding
- Schil en snipper de ui en de look in fijne stukjes.
- Verhit een pan en doe er een scheutje olijfolie in.
- Stoof de uien en de look aan op een zacht vuur.
- Schil intussen de aardappels en snijd ze in kubusjes. Laat de blokjes aardappel meestoven met de ui. Schil de rode paprika. Haal de zaadlijsten eruit en snij de paprika en de tomaten in fijne blokjes. Doe ze mee in de pan.
- Voeg een snuifje paprikapoeder toe, bieslook, wat peper en wat zout. Roer om en laat alles enkele minuten verder stoven op een zacht vuur.
- Breek de eieren in een kom, en klop ze los met de garde. Giet het eiermengsel over de groenten, voeg de blokjes ham toe en laat de tortilla nu zacht garen. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
- Neem een groot plat bord en leg dit bovenop de pan. Stort de tortilla voorzichtig uit op het bord, en laat de dikke omelet weer in de pan glijden. Nu kan je de ommezijde nog kort garen.
- Herhaal de truc met het bord nog een keer, en je bent meteen klaar om te serveren. Een fris slaatje past er perfect bij.