Ingrediënten
Gerookt ontbijt spek | 150g |
Spruiten | 400g |
Aardappelen in blokjes | 500g |
Sjalot | 1 |
Knoflook | 1 teentje |
Geraspte kaas | 100g |
Bechamelsaus |
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180°C.
- Maak de spruitjes schoon en kook ze 5 minuten in lichtgezouten water.
- Kook de aardappelen voor 10-15 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Pel en hak de sjalot en de knoflook. Bak het spek uit in een pan. Doe er de sjalot en knoflook bij. Voeg de aardappelen en spruitjes toe en roerbak ze goudbruin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel het mengsel in een grote ovenschaal en bedek het geheel met behcamelsaus en kaas. Plaats de schaal in de oven voor 30 minuten.
Opmerkingen