kiplekker!

la ferme de Julien

EEN MAN DIE EEN PLUIM VERDIENT

Streekproducent is meer dan een beroep, het is een passie. Julien, van La Ferme de Julien, weet dat beter dan wie ook. In zijn zelfgemaakte hokken kweekt hij kippen van het ras Kabir.

Julien kijkt op geen inspanning. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is hij in de weer met de liefde van zijn leven: Kabir-kippen, een ras van Italiaanse oorsprong met een mooie bruine kleur. Hij kweekt ze met het grootste respect voor hun welzijn. Daarom brengt hij ze onder in zelfgemaakte hokken die hij in een weide van niet minder dan 400 vierkante meter heeft geplaatst. Dat levert stevig vlees van een uitzonderlijke kwaliteit op, met een subtiele en toch uitgesproken smaak.

ALLE EIEREN IN ÉÉN MAND

La Ferme de Julien is een 100% familiaal bedrijf, gevestigd in het Waals-Brabantse Piétrebais. Julien leerde het vak van kweker van zijn ouders, maar vliegt al verschillende jaren op eigen vleugels!

 

 

WAAROM GEEFT KIP JE VLEUGELS?

De Belgen denken meer en meer na over hun vleesconsumptie. Kip ligt dan voor de hand als een gezonde en lekkere keuze.

Kip wordt steeds populairder bij de Belgen. Ze appreciëren de vele kwaliteiten en eten er gemiddeld tot 13 kg per jaar van. Dat kip in de smaak valt, hoeft niet verbazen. Je kan er alle kanten mee uit: in zijn geheel, in filets of in bouten, in de oven, in de pan, gepocheerd, gegrild of gestoomd… je maakt ze klaar naar eigen smaak. Bijkomend voordeel is dat je van dit witte vlees, dat een uitstekende bron van eiwitten is, zoveel mag eten als je wil.

Kip is niet alleen vetarm, maar zorgt ook voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder zin hebt om tussendoor te snoepen. Ze zit boordevol vitamine B die bijdraagt tot een evenwichtig zenuwstelsel, maar ze is vooral goed voor het hart omdat ze cholesterolverlagend werkt.

 

DAAR WILLEN WE MEER VAN!

LAGE TEMPERATUUR: ZALIG MALS!

Het garen op lage temperatuur is niet meer voorbehouden voor grote chefs, maar maakt ook zijn opwachting in de familiale keuken. Voordelen van de techniek zijn dat hij de kwaliteit van de voedingswaren behoudt en minder risico inhoudt op kankerverwekkende stoffen. Onder lage temperatuur verstaan we bakken tussen 65° en 80°, voor een fantastisch smaakvol en zalig zacht resultaat.

 

HET O ZO GEMAKKELIJKE RECEPT

Neem de kipfilets 1 uur voor de bereiding uit de koelkast. Zet de schaal waarin je de kip gaat bakken in de oven en verwarm hem (op de stand boven- en
onderwarmte) voor op 85-90°C. Schroei de kipfilets in een ingeoliede hete pan 3 minuten aan langs elke zijde. Kruid met peper en zout. Leg in de voorverwarmde schaal en steek de sensor van de thermometer in het midden van een filet. Plaats in het midden van de oven tot de kern een temperatuur van 68°C bereikt (ongeveer 50 minuten tot 1 uur). Let er vooral op dat je de ovendeur niet opent tijdens het bakken.

 


 

poulet entier

 

HELE KIP: als je echt alles wil

Je krijgt een royale keuze, want uit een goed versneden hele kip haal je wel twaalf verschillende stukken. Daar zit altijd iets naar je smaak tussen.

 

 

 

cuisse de poulet

 

BOUT: extra smaak

De bout wordt gewoonlijk met het vel gegeten. Dat geeft hem nog meer smaak, maar ook iets meer calorieïn.

 

 

filet de poulet

 

FILET: de klassieker

De filet is een veilige keuze. Hij is geschikt voor elk type bereiding, blijft lekker mals en behoudt zijn voedingseigenschappen.

 

 

 

 

Vind al onze kip recepten hier.

Meer info van La Femre de Julien : http://www.lafermedejulien.be/