Met hun smaak en zachte textuur vallen ze bij iedereen in de smaak, ook bij kinderen dankzij de lichtzoete toets. Artisjokken
zijn rijk aan vezels en antioxidanten. Ze steken je een hart onder de riem….

Verrassing van de chef:

Met artisjokken − gevuld, gegrild of gebakken − verras je zeker je gasten. Je kan ze ook stomen en de zachtste blaadjes opeten nadat je ze hebt gedipt in een pittige vinaigrette. Voor de barbecue snij je ze in twee of in vier, naargelang de grootte. Mmmm, die lekkere gerookte smaak.

Kies een zwaar en stevig exemplaar, met dicht opeengepakte bladeren..

> Ontdek ons recept voor gevulde artisjokken.

 


 

Groene, witte en paarse asperges brengen nog tot juli originaliteit en pit op je bord. Ze zijn rijk aan vezels en aan vitaminen B9 en C, en tegelijk caloriearm. Het moment om ervan te genieten!  

Een waaier van smaken!

Ga naast de traditionele vinaigrette eens voor andere smaken: olijfolie, citroen, bieslook, look, peterselie, basilicum en parmezaanschilfers. Ook lekker met mimosa van ei en met pasta of risotto. Asperges passen uitstekend bij vis en je kan ze grillen op de barbecue.

Goed nieuws: groene asperges moet je niet schillen en je kan ze natuur serveren in een slaatje!

Zero verspilling: Hou de onderkanten van de asperges bij om er heerlijke soep mee te maken!

> Ontdek ons recept voor groene asperges met eieren